Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 februarie 2015

FUN Learning Episodul 48 Masha si Ursul

FUN Learning

FUN Learning Episodul 48 Masha si Ursul
Inarmati-va cu rabdare dragi copii si lasati pe mama sau pe tata sa va explice ce bazaconii o sa scriu mai jos.
.
Incepand cu episodul 48 - "Pestera ursilor" al indragitului serial de desene animate Masha si Ursul , m-am gandit sa creez o rubrica separata pentru fiecare episod.
.
Rubrica va fi din categoria "Fun learning - sa ne distram invatand, sau sa invatam distrandu-ne" dar nu numai, si sa fie impartita pe revizuiri cat mai la obiectul umorului si dedicata astfel fiecarui episod - dedicata noua.
.
Impreuna prin Fun Learning putem sa ne distram si sa discutam pe tema indragita a desenului animat cu Masha si Ursul in cat mai multe moduri posibile.
.
"Masha si Ursul" reuseste sa uneasca atat copii dar si adolescenti si adulti de pe tot globul si acest proiect ma astept sa il construim impreuna sau macar sa incercam, de ce nu ?
.
In episoadele precedente am vazut cu totii ca personajele au comportamente cunoscute din viata de zi cu zi.
.
Acestea sunt motivate se se desfasoare si sa evolueze pe scena desenului animat catre umor, gingasie adesea, si spre multa copilarie reusind de fiecare data sa ne faca zilele mai frumoase cand mai apare cate un episod la care se munceste E-NORM!
.
Sunt in fiecare episod scene din care invatam cu totii. Sunt scene motivationale, scene moralizatoare. Acesta este insa aspectul secundar ce ne intereseaza aici si il lasam pentru momentele de feedback. 
.
Acum, pe noi ne intereseaza hazul si fantastica lume a desenului animat in care totul este posibil. 
.
Avem speranta ca lucrurile bune sunt pe cale sa se intample in orice moment din viitorul apropiat.
.
In episoadele cu Masha si Ursul, fiecare personaj (lup, veverita, iepure, viermisor, urs, etc) are trasaturi de caracter ancorate bine in tipologiile umane in care ne regasim adesea cu haz.
.
In paralel cu acest aspect, "vedem" afinitatile din fiecare episod cu particularitati patentate deja in teme de succes ale unor filme de referinta ale cinematografiei.
.
Meritul producatorilor "Masha and the bear" este cu atat mai mare insa, ei creand o lume fabuloasa ca imagine, umor, scenariu si regie, prin simplitate si acces usor in sufletul "copiilor" de absolut orice varsta.
.
Sa incepem review-ul de astazi:

1. Story Ideas/ Ideile episodului


  • Family Tree/Arborele genealogic al familiei

Sa facem fiecare propriul arbore genealogic, sa ne cunoastem cat mai multe rude din trecut si sa facem ca si Mishka un astfel de tabel. 
.
Voi reveni cu un model de descarcat/download-at direct de aici de pe blog pentru ca fiecare ce doreste sa faca asta sa il poata avea usor.
.
Cine doreste poate sa isi faca propriul design sau sa isi ia de pe internet ce model doreste, si sa il completeze cu membri sai de familie.
.
Puteti astfel sa il aveti gata de pastrat in timp cu multe detalii (care altfel se pot pierde in uitare - uitarea este si ea o lege omeneasca) pentru urmasii sai (asta daca nu ati facut deja acest lucru) impreuna cu povestile pe care doar voi le mai stiti despre momentele importante, placute, frumoase, legendele chiar din viata voastra.
. 
  • Time machine / Masina Timpului

Tehnologia nu ne permite momentan, insa cu mintea putem sa mergem in trecut in orice perioada dorim, asa cum au facut si personajele noastre dragi, Masha si Miska. 
Creati-va fiecare propria calatorie in timp si creati o poveste pe aceasta tema si impartasiti-o celorlalti, aici pe blog, pe blogul vostru, sau doar celor dragi.
.
Important este sa incercati sa faceti aceast exercitiu daca nu l-ati facut pana acum: unde v-ati duce in trecut daca ati avea posibilitatea tehnica sa faceti asta, de ce si mai ales ce ati face acolo?
.
Mai este si varianta  in jocul nostru sa va ganditi si cum s-ar putea tehnic realiza si poate sunteti acela/aceea care va inventa masina timpului intr-o zi ....

2. Look like / Aceasta seamana cu ... /Am vazut asta in...

In fiecare episod cu Masha si Ursul, gasim analogii (lucruri asemanatoare) cu ce am vazut in alte filme, povesti, desene animate, seriale sau chiar in episoadele trecute cu Masha si Ursul. 
.
Hai sa gasim impreuna in acest episod ceea ce putem numi - Look like!
.
La prima vizionare a episodului mintea mi-a zburat fara sa vreau la :
         
     
Ice Ege - Interiorul pesterii si personajele din preistoric
    
      
Jurasic Parc - umbra T-Rex-lui care era s-o manance pe Masha  



The Croods - Interiorul pesterii si personajele din preistoric 


Familia Flinstone - cand stra-bunicul se plimba cu tricicleta preistorica

           

Back to the future - masina timpului construita de Mishka

               




Star Gate - masina timpului construita de Mishka

              

Oglinda cu becuri ca a papusii Barby
              


Ep. 20 Masha si ursul /Mustaciosul Vargat - cand Masha il invata pe ursul strabunic jongleriile cu pietrele.
                 


Avatar - fluturii mari pe care ii vede Masha cand iese putin afara din grota

               
 
Tarzan - alergarea prin copaci cu ajutorul lianelor ca Tarzan
                      
 
Cartea Junglei - alergarea pe liane prin copaci ca Mowgli
                     


Speed - cand  fug lupii de fetita (oare nu au un nume fetita din preistoric si ursul stra-bunic? .. Oare producatorii nu le-au dat nume? Daca stiti sa ma anuntati si pe mine!
                


Masha si Ursul - Marea Spalare - Ep. 18 ... :)) ... cand Mishka ii spala rochia fetitei si aceasta face dus in curte precum Masha in Episodul 18.
    .

      3. Hot play/ Fazele cele mai tari sau funny din episod.

      M-a amuzat teribil:
      • Cum o maimutareste iepurele pe Masha atunci cand aceasta ii face morala ca nu e frumos sa fure morcovi.

      • Cand stra-bunicul o salveaza de T-Rex pe Masha, inchide grota cu un bloc de piatra pe post de usa, dar re-deschide desi era groaznic de periculos si ia si tricicleta si pune blocul de piatra la loc in intrare :)) :)) :))

      • La masa, Masha il pune pe stra-bunic sa se spele pe maini !!! :))

      • In arborele genealogic se vede ca ursul Mishka are stramosi: faraoni egipteni, sefi de trib afro, lorzi de la curtea regala a Angliei si tari rusi ... :)
       

      4. Our "Behind Scene" / Ce vedem noi dincolo de ecran:

      Cred ca este primul episod in care Masha este moralizatoare si cea care ii invata pe altii, ea care in aproape toate episoadele este o veritabila bomba cu ceas pentru probleme sau cea care sufla sa stinga un foc de paie aprins chiar de ea:

      • cearta iepurele ca fura morcovi;
      • il trimite pe stra-stra-bunic sa se spele pe maini;
      • dezaproba ca stra-stra-bunicul desi are o portie de copan in fata ia cu ghearele tot copanul si musca santiereste din el in loc sa manance cu furculita si cutitul (preistorice adevarat) dar existente pa masa din pestera;
      • il invata pe stra-stra-bunic sa aprinda focu;
      • il invata pe stra-stra-bunic jongleriile cu pietrele aruncate in aer de unde se intelege de ce Mishka are abilitatile stra-bunicului sau !!!
      .
      Putem spune ca Masha a evoluat in acest episod la un statut provizoriu de adult, insa este un rol care nu o prinde ... Ei ii sta bine sa creeze probleme sau sa strice lucruri si cel mai bun bunic de pe lume - ursul, face ca fiecare episod sa se termine in extremis - cu bine. 
      .
      Sa speram ca in episoadele viitoare va creea iarasi probleme din care cu totii vom invata mai ales din cum le gestioneaza bunul nostru bunic, ursul Mishka.
      .

      5. Bonus points / Puncte suplimentare la aprecieri

      Melodia de final, foarte inspirat aleasa (- felicitari producatorilor si pentru acest aspect), eu unul m-am dus cu gandul imediat la spectaculosul film Gravity (2014).

       
      Atat pentru astazi. Astept mesaje de la voi, sugestii si orice altceva va trece prin cap ... 
      Cu scuzele de rigoare daca ceva din ceea ce am scris mai sus este in neregula, promit sa invat lucruri noi de la voi.
      .
      Veti gasi cat de curand pe bara din dreapta un sondaj in care va voi ruga sa votati ce doriti sa apara in Fun Learning.
      .
      La comentarii puteti sa deschideti subiecte pe aceasta tema si nu numai si va asigur ca voi citi si voi raspunde la toate.
      .
      Va pupa Tataie.